iepurele ipocrit.

Vorbind despre Valentines’s Day sau in traducere libera ”Ziua lui Valentin”, foarte putini cunosc originile acesteia. Ele nu au nicio legatura cu afacerile din jurul cadourilor si buchetelor de valentine’s day de astazi.
Va propun o mica incursiune in istorie! Nu se cunoaste cu exactitate daca Sfantul Valentin a fot un martir ucis, sau un simplu calugar, deoarece se pare ca mai multi clerici pe nume Valentin, au murit pe 14 februarie in Roma secolului al paisprezecelea!
Ce cunoastem cu siguranta insa este faptul ca asocierea zilei Sfantului Valentin, cu iubirea si romantismul, dupa canonizarea acestuia, se datoreaza unor festivitati pagane britanice, care printr-o coincidenta se desfasurau tot in ziua de 14 februarie! Iata cum datoram frumoasele buchete de Valentines’s Day si bomboanele dulci, paganilor si nu catolicilor!
Asocierea legendara cu Romo si Julieta este falsa! Sfantul Valentin a fost un misionar care probabil a trait pana la adanci batraneti si nu un martir roman.
In secolul al paisprezecelea insa , nobilul englez Geoffrey Chaucer inventeaza o serie de legende si povesti care coreleaza festinul pagan din 14 februarie cu ziua Sfantului Valentin.
Sarbatorile pagane fiind de fapt celebrari ale fertilitatii si primaverii, Chaucer este primul care adauga romantism zilei de Sfantul Valentin, inventand „traditii si cutume” e care le publica ulterior si care se pastreaza si astazi.
Singurele documentari despre sun Sfant Valentin canonizat , il infatiseaza pe acesta supraveghind constructia unei biserici din Terni, insa nu se face referire la faptul ca el ar fi fost patronul indragostitilor si al romantismului.
Pentru cadouri, flori si floricele  sau grandioasele si frumoasele buchete de Valentine’s Day se pare ca trebuie sa-i multumim excentricului Geoffrey Chaucer , care a avut amabilitatea sa documenteze in detaliu „regulile” de Sfantul Valentin, creand astfel cea mai potenta si mai veche campanie publicitara din istorie! Pe vremea aceea totusi nu exista o florarie online de unde barbatii dragastosi se puteau aproviziona.

Pe curand!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Copyright © Esto Es Sobre Mí | Powered by Blogger